Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Aktualni sat 16. sjednice Županijske skupštine

Posted On Utorak, 03 ožujka 2020 16:27

Situacija s koronavirusom nije zaobišla niti aktualni sat 16. sjednice Županijske skupštine. Tako je vijećnika Dragu Čulinu zanimalo jesu li sve službe u Zadarskoj županiji pripravne, na što mu je odgovorio župan Božidar Longin istaknuvši da je Županijski stožer civilne zaštite poduzeo sve preventivne mjere i u stalnom je kontaktu s Nacionalnim stožerom i Epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

„Sve su službe u pripravnosti, imaju potrebne resurse, postoje određene prostorije  za izolaciju  koje su opremljene propisanom opremom. Opća bolnica  Zadar detaljno je razradila  postupak u slučaju sumnje na prijam bolesnika s infekcijom uzrokovanom koronavirusom. Najvažnije je poručiti da su sve naše službe spremne i ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije“, rekao je župan Longin.

Vijećnica Marjana Botić (AM) upitala na što će biti utrošena sredstva od prodaje stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo na što je dobila županov odgovor da će, temeljem ugovora s Ministarstvom zdravstva, ta sredstva biti namjenski utrošena u opremanje zgrade nove Poliklinike, odnosno u nabavu potrebne zdravstvene opreme.

Vijećnici su pohvalili radove na zgradi budućeg Centra za kreativne industrije na Relji koji bi trebali biti zaključeni do rujna ove godine. Vijećnicu Marinu Mihovilović Pajkin (HDZ) zanimalo je koje će se aktivnosti obavljati u Centru i kojim je korisnicima namijenjen.

„Cilj je izgradnja poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnu i IT industriju, a unutar njega će se kompletno urediti multifunkcionalna dvorana, tonski studio, tri sale za sastanke, Co-working prostor i 12 ureda. Obzirom da su u projekt kao partneri uključeni Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, HGK – županijska gospodarska komora, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar vjerujem da će Centar dodatno zaživjeti i kroz njihove aktivnosti“, najavio je župan.

Jedna od tema aktualnog sata bila je sanacija onečišćenja rijeke Zrmanje za koju se zanimao vijećnik Mosta Ivan Matić.

„Nažalost, ovo je problem koji je stariji od 30 godina i naslijeđen je iz sustava kojemu zaštita okoliša nije bila prioritet. U suradnji s Hrvatskim vodama i ostalim nadležnim institucijama poduzimamo sve moguće mjere za se stanje sanira i da se Zrmanja maksimalno zaštiti. Dijelim vašu zabrinutost, ali prepustimo struci da odredi koje su aktivnosti najučinkovitije. Želimo biti zelena, ekološka županija, jer smo uostalom županija koja je vodeća po proizvodnji obnovljivih izvora energije“, istaknuo je Longin.

Vijećnika Johna Ivana Krstičevića (HDZ) zanimalo je stanje s rješavanjem predmeta legalizacija nezakonito izgrađenih zgrada u čemu je Zadarska županija dugo godina među vodećima u RH.

„Do kraja 2019. godine je od zaprimljenih 59.404 riješeno oko 80 posto predmeta. Kako bi ubrzali rješavanje preostalih predmeta, Županija je raspisala natječaj za potpunu 12 radnih mjesta na određeno u skladu s Operativnim programom rješavanja dosad neriješenih predmeta. Želimo što prije zaključiti pitanje legalizacije“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 190 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA