Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Aktualni sat 16. sjednice Županijske skupštine

Posted On Utorak, 03 ožujka 2020 16:27

Situacija s koronavirusom nije zaobišla niti aktualni sat 16. sjednice Županijske skupštine. Tako je vijećnika Dragu Čulinu zanimalo jesu li sve službe u Zadarskoj županiji pripravne, na što mu je odgovorio župan Božidar Longin istaknuvši da je Županijski stožer civilne zaštite poduzeo sve preventivne mjere i u stalnom je kontaktu s Nacionalnim stožerom i Epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

„Sve su službe u pripravnosti, imaju potrebne resurse, postoje određene prostorije  za izolaciju  koje su opremljene propisanom opremom. Opća bolnica  Zadar detaljno je razradila  postupak u slučaju sumnje na prijam bolesnika s infekcijom uzrokovanom koronavirusom. Najvažnije je poručiti da su sve naše službe spremne i ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije“, rekao je župan Longin.

Vijećnica Marjana Botić (AM) upitala na što će biti utrošena sredstva od prodaje stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo na što je dobila županov odgovor da će, temeljem ugovora s Ministarstvom zdravstva, ta sredstva biti namjenski utrošena u opremanje zgrade nove Poliklinike, odnosno u nabavu potrebne zdravstvene opreme.

Vijećnici su pohvalili radove na zgradi budućeg Centra za kreativne industrije na Relji koji bi trebali biti zaključeni do rujna ove godine. Vijećnicu Marinu Mihovilović Pajkin (HDZ) zanimalo je koje će se aktivnosti obavljati u Centru i kojim je korisnicima namijenjen.

„Cilj je izgradnja poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnu i IT industriju, a unutar njega će se kompletno urediti multifunkcionalna dvorana, tonski studio, tri sale za sastanke, Co-working prostor i 12 ureda. Obzirom da su u projekt kao partneri uključeni Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, HGK – županijska gospodarska komora, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar vjerujem da će Centar dodatno zaživjeti i kroz njihove aktivnosti“, najavio je župan.

Jedna od tema aktualnog sata bila je sanacija onečišćenja rijeke Zrmanje za koju se zanimao vijećnik Mosta Ivan Matić.

„Nažalost, ovo je problem koji je stariji od 30 godina i naslijeđen je iz sustava kojemu zaštita okoliša nije bila prioritet. U suradnji s Hrvatskim vodama i ostalim nadležnim institucijama poduzimamo sve moguće mjere za se stanje sanira i da se Zrmanja maksimalno zaštiti. Dijelim vašu zabrinutost, ali prepustimo struci da odredi koje su aktivnosti najučinkovitije. Želimo biti zelena, ekološka županija, jer smo uostalom županija koja je vodeća po proizvodnji obnovljivih izvora energije“, istaknuo je Longin.

Vijećnika Johna Ivana Krstičevića (HDZ) zanimalo je stanje s rješavanjem predmeta legalizacija nezakonito izgrađenih zgrada u čemu je Zadarska županija dugo godina među vodećima u RH.

„Do kraja 2019. godine je od zaprimljenih 59.404 riješeno oko 80 posto predmeta. Kako bi ubrzali rješavanje preostalih predmeta, Županija je raspisala natječaj za potpunu 12 radnih mjesta na određeno u skladu s Operativnim programom rješavanja dosad neriješenih predmeta. Želimo što prije zaključiti pitanje legalizacije“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 669 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA