Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Perivoju Vladimira Nazora posađen australski stribor

Posted On Četvrtak, 22 travnja 2021 15:45

U povodu Dana Planete Zemlja u Perivoju Vladimira Nazora 19. put po redu posađeno je stablo u sklopu tradicionalnih „Eko-dana“ Prirodoslovno-grafičke škole Zadar koja je prošle godine, zbog loše epidemiološke situacije, odgodila ovu ekološko-edukativnu manifestaciju. Akcija je organizirana uz pomoć “Nasada” koji su za ovu priliku donirali neobičnu sadnicu australskog stribora, vrste koja je preživjela doba dinosaura.

Ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin, istaknuo je kako je na ovaj način do sada posađena jedna mala šuma od 19 stabala, te kako ovo neobično stablo simbolizira nadu.

„Puno simbolike je u tom stablu, zovemo ga i stablo nade. Naš grad ima puno sunca i ljeto je dugo, uvijek se skrivamo i tražimo hlad. Zelenilo oplemenjuje grad i volimo pozvati sve generacije da se uključe u ovakve akcije“, rekao je ravnatelj dodajući da su, osim učenika i djelatnika škole u sadnji sudjelovali i polaznici Dječjeg vrtića “Radost” s kojim surađuju već desetljećima.

Župan Božidar Longin, poručio je da moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

„Drugog doma nemamo pa moramo paziti da barem živuće vrste prežive koliko i ova biljka koju smo danas posadili. Kažu da je pandemija napravila jako puno zla, ali kažu da se i danas iz svemira puno bolje vide obrisi po cijeloj kugli jer je puno manje emisija plinova ispušteno“, rekao je župan.

Stablo su posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratki umjetnički program izveo je učenik Luka Čačić

U povodu Dana planete Zemlja i „Eko dana“,  tradicionalne  ekološko-edukativne manifestacije Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, u Perivoju  Vladimira Nazora posađeno je stablo australskog Stribora.

Stablo je donirala tvrtka „Nasadi“ , i  19. je posađeno stablo u organizaciji ove škole.

Stablo su simbolički posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratak prigodan umjetnički program izveo je učenik ove škole Luka Čačić, poštujući epidemiološka pravila. Osim učenika i djelatnika škole činu sadnje nazočili su i polaznici Dječjeg vrtića »Radost«.

Ovom prigodom župan Božidar Longin poručio je kako moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

✔️U povodu Dana planete Zemlja? i „Eko dana“, tradicionalne ekološko-edukativne manifestacije Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, u Perivoju Vladimira Nazora posađeno je stablo australskog Stribora. ?

✔️Stablo je donirala tvrtka „Nasadi“ , i 19. je posađeno stablo u organizaciji ove škole.

✔️Stablo su simbolički posadili župan Božidar Longin, ravnatelj škole Tomislav Grbin i resorni pročelnik Ivan Šimunić, a kratak prigodan umjetnički program izveo je učenik ove škole Luka Čačić, poštujući epidemiološka pravila. Osim učenika i djelatnika škole činu sadnje nazočili su i polaznici Dječjeg vrtića »Radost«.

✔️Ovom prigodom župan Božidar Longin poručio je kako moramo njegovati i paziti našu planetu koja je naš jedini dom.

Pročitano 1248 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA