Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijska skupština: Zdravstvenim ustanovama odobrenje za proširenje djelatnosti

Posted On Četvrtak, 17 veljače 2022 14:55

Peta sjednica Županijske skupštine Zadarske županije zbog epidemiološke situacije održana je elektronskim putem, uz korištenje aplikacije Zoom, a vijećnici su raspravljali o više točaka dnevnog reda. Među ostalim, o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije, visini pomoći za podmirenje troškova ogrjeva, proširenju i promjeni djelatnosti Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijske bolnice Ugljan te o više odluka vezanih uz davanje ili prestanku koncesija na pomorskom dobru.

Nakon preuzimanja 112 djelatnika iz bivšeg Ureda državne uprave danas donesenom Odlukom  o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije svi službenici i namještenici Zadarske županije ostvaruju pravo na plaću po jedinstvenom i usklađenom aktu predstavničkog tijela. Osnovica za obračun plaće službenika i namještenika Zadarske županije utvrđena je člankom 44. Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike upravnih tijela Zadarske županije, a koeficijenti ovise o radnom mjestu. Najveće povećanje u plaćama, kako je istaknula resorna pročelnica Bibijana Baričević imat će najniže rangirani službenici i namještenici.

„Koeficijenti se u Zadarskoj županiji nisu mijenjali od 2010. godine, a nakon preuzimanja djelatnika iz Ureda državne uprave imali smo obvezu za usklađenje plaća svih djelatnika“, istaknuo je župan Božidar Longin dodajući da se plaće dužnosnicima, odnosno njemu i zamjeniku župana neće povećati.

Vijećnici su donijeli odluku o visini pomoći za podmirenje troškova ogrjeva u 2022. godini kojim se utvrđuje visina pomoći za podmirenje troškova ogrjeva samcu ili kućanstvu korisniku zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva u 2022. godini u iznosu od 1.050,00 kn.

Na današnjoj sjednici izglasane su Odluke o promjeni i proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijske bolnice Ugljan kojom se dosadašnje djelatnosti obiju ustanova proširuju za djelatnost zdravstvenog turizma i djelatnost telemedicine.

Vijećnici su, uz ostalo, donijeli odluku o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene –  brodogradilišna luka u  Sukošanu  s pravom rekonstrukcije i dogradnje.

Koncesijom se stječe pravo obavljanja sljedećih djelatnosti: brodogradnja, servisiranje plovila i remont, smještaj i opskrba plovila, funkcija prezentacije i očuvanja tradicijske brodogradnje (muzej) s pravom obavljanja prezentacijskih izleta te pružanje prakse u cilju osposobljavanja učenika za zanimanje brodograditelj te opremanje, organizacija i naplata parkinga.

Doneseno je i više odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesija na pomorskom dobru u svrhu obavljanja parkirališne djelatnosti, a doneseno je i nekoliko odluka o neprihvaćanju ili poništenju koncesija na pomorskom dobru.

Pročitano 970 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA