Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijska skupština: Zdravstvenim ustanovama odobrenje za proširenje djelatnosti

Posted On Četvrtak, 17 veljače 2022 14:55

Peta sjednica Županijske skupštine Zadarske županije zbog epidemiološke situacije održana je elektronskim putem, uz korištenje aplikacije Zoom, a vijećnici su raspravljali o više točaka dnevnog reda. Među ostalim, o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije, visini pomoći za podmirenje troškova ogrjeva, proširenju i promjeni djelatnosti Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijske bolnice Ugljan te o više odluka vezanih uz davanje ili prestanku koncesija na pomorskom dobru.

Nakon preuzimanja 112 djelatnika iz bivšeg Ureda državne uprave danas donesenom Odlukom  o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije svi službenici i namještenici Zadarske županije ostvaruju pravo na plaću po jedinstvenom i usklađenom aktu predstavničkog tijela. Osnovica za obračun plaće službenika i namještenika Zadarske županije utvrđena je člankom 44. Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike upravnih tijela Zadarske županije, a koeficijenti ovise o radnom mjestu. Najveće povećanje u plaćama, kako je istaknula resorna pročelnica Bibijana Baričević imat će najniže rangirani službenici i namještenici.

„Koeficijenti se u Zadarskoj županiji nisu mijenjali od 2010. godine, a nakon preuzimanja djelatnika iz Ureda državne uprave imali smo obvezu za usklađenje plaća svih djelatnika“, istaknuo je župan Božidar Longin dodajući da se plaće dužnosnicima, odnosno njemu i zamjeniku župana neće povećati.

Vijećnici su donijeli odluku o visini pomoći za podmirenje troškova ogrjeva u 2022. godini kojim se utvrđuje visina pomoći za podmirenje troškova ogrjeva samcu ili kućanstvu korisniku zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva u 2022. godini u iznosu od 1.050,00 kn.

Na današnjoj sjednici izglasane su Odluke o promjeni i proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru i Psihijatrijske bolnice Ugljan kojom se dosadašnje djelatnosti obiju ustanova proširuju za djelatnost zdravstvenog turizma i djelatnost telemedicine.

Vijećnici su, uz ostalo, donijeli odluku o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene –  brodogradilišna luka u  Sukošanu  s pravom rekonstrukcije i dogradnje.

Koncesijom se stječe pravo obavljanja sljedećih djelatnosti: brodogradnja, servisiranje plovila i remont, smještaj i opskrba plovila, funkcija prezentacije i očuvanja tradicijske brodogradnje (muzej) s pravom obavljanja prezentacijskih izleta te pružanje prakse u cilju osposobljavanja učenika za zanimanje brodograditelj te opremanje, organizacija i naplata parkinga.

Doneseno je i više odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesija na pomorskom dobru u svrhu obavljanja parkirališne djelatnosti, a doneseno je i nekoliko odluka o neprihvaćanju ili poništenju koncesija na pomorskom dobru.

Pročitano 923 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA