Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Božinović posjetio Obrovac i Gračac: Situacija je i dalje ozbiljna

Posted On Utorak, 16 svibnja 2023 16:05

Poplavljeni Obrovac i Gračac posjetio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Ante Župana u Obrovcu je obišao područje gdje su postavljene dodatne brane, a Zrmanja je u odnosu na rekordni vodostaj od 302 centimetra tijekom noći pala za otprilike pola metra.

„Uvjerio sam se da sve službe sustava civilne zaštite profesionalno obavljaju velik posao i čestitam građanima Obrovca na hrabrosti“, istaknuo je Božinović.

Ministar Božinović u Gračacu je održao sastanak sa Stožerom civilne zaštite nakon čega je u pratnji župana Božidara Longina i općinskog načelnika Roberta Juke posjetio domaćinstva u Novom naselju 2 koja su i dalje djelomično pod vodom.

„Situacija je i dalje ozbiljna. Prvi put u povijesti Otuča se izlila te došla do Novog naselja. Ovo je druga poplava u zadnjih šest mjeseci na tom području. Očito se radi o zasićenju tla te moramo naći rješenje koje je svobuhvatnije i to što je moguće prije“, poručio je Božinović.

Pročitano 162 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA