Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Preventivne aktivnosti policije za siguran odmor i promocija zanimanja policajac/policajka

Posted On Četvrtak, 25 svibnja 2023 09:33

Tijekom mjeseca svibnja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske, provodili su preventivne aktivnosti usmjerene na prevenciju kriminaliteta na plažama i u smještajnim objektima za turiste

Aktivnosti su dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ kojemu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici te nacionalnog projekta „Sprječavanje spolnog iskorištavanje djece na plažama“.

Policijski službenici educirali su management i zaposlenike hotelskih kuća na području zadarske županije na temu prevencije imovinskog kriminaliteta i na temu prevencije drugih nedopuštenih ponašanja na plažama s posebnim naglaskom na sigurnost djece kao ciljane skupine s ciljem podizanja razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima počinitelja i načinima počinjenja kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvama kaznenih djela.

U organizaciji Hrvatskog crvenog križa – Gradsko društvo Zadar na navedene teme policijske službenice za prevenciju su educirale i polaznike tečaja za Spasioce na plažama, a polaznicu su upoznati i sa uvjetima prijave na natječaj iz kampanje Postani policajac/policajka.

Zaposlenici i polaznici tečaja za spasioce upozoreni su na rizična ponašanja te su upoznati da se na brošurama sa savjetima za siguran odmor, osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Prisutnima je ukazano i na primjere ostavljanja djece same u automobilima, a aktivnosti su bile usmjerene i na osvještavanje djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece. Prezentirani su načini snimanja materijala koji prikazuju seksualno zlostavljanje – iskorištavanje djeteta, profili počinitelja te primjeri različitih predmeta koji se koriste za prikriveno snimanje.

Zaposlenici u turizmu pozvani su da ukoliko opaze sumnjivu osobu i njezino kretanje, te moguće skrivanje određenih sumnjivih predmeta, o tome obavijeste policiju na 192.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici kao ciljane skupine.

Pročitano 445 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA