Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Proglašene najbolje tvrtke u Zadarskoj županiji za 2022. godinu

Posted On Četvrtak, 26 listopada 2023 15:51

Tankerska plovidba treću godinu zaredom osvojila je nagradu za najbolje poslovanje velikih trgovačkih društava u Zadarskoj županiji, u tradicionalnom izboru HGK - Županijske komore Zadar.

Najboljom u kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2022. godinu proglašena je tvrtka Thome Croatia d.o.o., dok je priznanje za poslovanje malih trgovačkih društva osvojila tvrtka Printshop d.o.o. iz Zadra.

Posebna priznanja Županijske gospodarske komore za 70 godina poslovanja dobile su tvrtke Tvornica kruha Zadar, Tržnica Zadar, Donat d.o.o. i Luka Zadar d.o.o.

Svečanoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije, uz brojne uzvanike, nazočio je i župan Božidar Longin sa suradnicima.

„Uvijek se ugodno osjećam u vašem društvu jer upravo ste vi pokretači onog pozitivnog u našoj županiji, pokretači gospodarskog, ali slobodno mogu kazati - i šireg društvenog razvoja. Zadarska županija kao koordinator razvoja na svom području ulaže velike napore u snaženje gospodarstva. Pokušavamo stvoriti što bolje uvjete kako bismo privukli kvalitetne ulagače, ali i brojnim aktivnostima i mjerama poticaja pomažemo malim i srednjim poduzetnicima da posluju što uspješnije. Svakako da nas vesele pozitivni gospodarski pokazatelji u našoj županiji - porast izvoza, prosječnih plaća i ukupnog gospodarskog proizvoda, ali i ono što je posebno važno – značajno povećanje radnih mjesta“, poručio je župan Longin u svojem obraćanju dodavši da smo krajem rujna ove godine na području Zadarske županije imali više od 65 tisuća zaposlenih, od čega je samo u posljednje dvije godine zabilježen rast od gotovo 6 tisuća.

„To su brojke koje upravo Zadarsku županiju čine među vodećima u Hrvatskoj i na to sam, kao župan, izrazito ponosan. Za to najveća zasluga ide upravo vama, jer ste vi svojim kvalitetnim poslovanjem otvorili mogućnost novih zapošljavanja i baš zbog toga Zadarskoj županiji predviđaju uspješnu budućnost“, dodao je župan.

Okupljenima se obratio i predsjednik HGK – Županijske komore Zadar Denis Ikić koji je ustvrdio da je 2022. godina unatoč svim izazovima bila najuspješnija za gospodarstvo Zadarske županije dodavši da je prosječna plaća porasla 8,5 posto, a značajno su rasle brojke zaposlenosti, izvoza te ukupne dobiti tvrtki.

„Svakako treba istaknuti da su dobrim rezultatima veliki doprinos dale mjere Vlade RH koja je u svim kriznim trenucima imala razumijevanja za potrebe gospodarstvenika, pomažući brojnim aktivnostima održavanje i razvoj poslovnih aktivnosti“, kazao je Ikić.

Uz pobjednike, za godišnje nagrade u kategoriji malih trgovačkih društava bile su nominirane tvrtke Cognism d.o.o. Zadar, Total ING d.o.o. Zadar, Drama d.o.o. Zadar i Mare Yachting d.o.o. iz Biograda na Moru. Kod srednjih tvrtki nominirani su bili Gastro Team d.o.o. Bibinje, Dentex d.o.o. Zadar, Avia d.o.o. Zadar i Mineri d.o.o. iz Murvice. Kod velikih trgovačkih društava, uz pobjednike, nominaciju za najbolje poslovanje zaslužile su tvrtke Cromaris d.o.o. Zadar, Ilirija d.o.o. Biograd na Moru, Tankerska Next Generation d.d. Zadar i Turisthotel d.d. Zadar.

Pročitano 490 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA