Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Proglašene najbolje tvrtke u Zadarskoj županiji za 2022. godinu

Posted On Četvrtak, 26 listopada 2023 15:51

Tankerska plovidba treću godinu zaredom osvojila je nagradu za najbolje poslovanje velikih trgovačkih društava u Zadarskoj županiji, u tradicionalnom izboru HGK - Županijske komore Zadar.

Najboljom u kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2022. godinu proglašena je tvrtka Thome Croatia d.o.o., dok je priznanje za poslovanje malih trgovačkih društva osvojila tvrtka Printshop d.o.o. iz Zadra.

Posebna priznanja Županijske gospodarske komore za 70 godina poslovanja dobile su tvrtke Tvornica kruha Zadar, Tržnica Zadar, Donat d.o.o. i Luka Zadar d.o.o.

Svečanoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Zadarske županije, uz brojne uzvanike, nazočio je i župan Božidar Longin sa suradnicima.

„Uvijek se ugodno osjećam u vašem društvu jer upravo ste vi pokretači onog pozitivnog u našoj županiji, pokretači gospodarskog, ali slobodno mogu kazati - i šireg društvenog razvoja. Zadarska županija kao koordinator razvoja na svom području ulaže velike napore u snaženje gospodarstva. Pokušavamo stvoriti što bolje uvjete kako bismo privukli kvalitetne ulagače, ali i brojnim aktivnostima i mjerama poticaja pomažemo malim i srednjim poduzetnicima da posluju što uspješnije. Svakako da nas vesele pozitivni gospodarski pokazatelji u našoj županiji - porast izvoza, prosječnih plaća i ukupnog gospodarskog proizvoda, ali i ono što je posebno važno – značajno povećanje radnih mjesta“, poručio je župan Longin u svojem obraćanju dodavši da smo krajem rujna ove godine na području Zadarske županije imali više od 65 tisuća zaposlenih, od čega je samo u posljednje dvije godine zabilježen rast od gotovo 6 tisuća.

„To su brojke koje upravo Zadarsku županiju čine među vodećima u Hrvatskoj i na to sam, kao župan, izrazito ponosan. Za to najveća zasluga ide upravo vama, jer ste vi svojim kvalitetnim poslovanjem otvorili mogućnost novih zapošljavanja i baš zbog toga Zadarskoj županiji predviđaju uspješnu budućnost“, dodao je župan.

Okupljenima se obratio i predsjednik HGK – Županijske komore Zadar Denis Ikić koji je ustvrdio da je 2022. godina unatoč svim izazovima bila najuspješnija za gospodarstvo Zadarske županije dodavši da je prosječna plaća porasla 8,5 posto, a značajno su rasle brojke zaposlenosti, izvoza te ukupne dobiti tvrtki.

„Svakako treba istaknuti da su dobrim rezultatima veliki doprinos dale mjere Vlade RH koja je u svim kriznim trenucima imala razumijevanja za potrebe gospodarstvenika, pomažući brojnim aktivnostima održavanje i razvoj poslovnih aktivnosti“, kazao je Ikić.

Uz pobjednike, za godišnje nagrade u kategoriji malih trgovačkih društava bile su nominirane tvrtke Cognism d.o.o. Zadar, Total ING d.o.o. Zadar, Drama d.o.o. Zadar i Mare Yachting d.o.o. iz Biograda na Moru. Kod srednjih tvrtki nominirani su bili Gastro Team d.o.o. Bibinje, Dentex d.o.o. Zadar, Avia d.o.o. Zadar i Mineri d.o.o. iz Murvice. Kod velikih trgovačkih društava, uz pobjednike, nominaciju za najbolje poslovanje zaslužile su tvrtke Cromaris d.o.o. Zadar, Ilirija d.o.o. Biograd na Moru, Tankerska Next Generation d.d. Zadar i Turisthotel d.d. Zadar.

Pročitano 973 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA