Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministrica Obuljen Koržinek u Zadru na Noći muzeja

Posted On Subota, 27 siječnja 2024 11:27

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja ove je godine obilježila posjetom muzejima u Zadru.

U pratnji gradonačelnika Branka Dukića, župana Božidara Longina i županijskog pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport Ivana Šimunića obišla je Muzej antičkog stakla, Arheološki muzej Zadar, Stalnu izložbu crkvene umjetnosti te Providurovu palaču.

„Posebno je zadovoljstvo bilo mi je otvoriti prvi hrvatski bijenale umjetničkog stakla koji je organiziran upravo u godini u kojoj Muzej antičkog stakla obilježava 15 godina djelovanja“, istaknula je tom prigodom ministrica Obuljen Koržinek istaknuvši zadovoljstvo što muzeji kroz različite muzejske programe i sadržaje prepoznaju zahtjeve i potrebe publike novih generacija. Osvrnuvši se na važnost uloge Muzeja u očuvanju i promociji umjetnosti izrade stakla, ministrica je izrazila nadu da će ovaj bijenale postati redovita manifestacija koja će zahvaljujući svojoj jedinstvenosti na hrvatskoj muzejskoj sceni pobuditi veliki interes stručne i šire javnosti te privući i novu publiku.

U sklopu manifestacije Noć muzeja diljem Hrvatske 265 muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova ponudilo je razna događanja u stvarnom i virtualnom svijetu kako bi kulturne sadržaje približili široj javnosti.

Pročitano 165 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA