Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Poznati pobjednici 27. Vinkova u Stankovcima

Posted On Ponedjeljak, 29 siječnja 2024 10:32

U Stankovcima je održano 27. izdanje Vinkova - najdugovječnije degustacije mladih vina u Zadarskoj županiji. Manifestacija je to koja tradicionalno povodom svetkovine sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara okuplja vinare iz Sjeverne Dalmacije, u organizaciji Općine Stankovci i Udruge vinara Zadarske županije.
Šampion crnih vina je Tomislav Grbić iz Privlake s Merlotom (90 bodova), dok je šampion bijelih vina Denis Rako iz Paga s Chardonnayem (86,33 boda).
Najbolju Maraštinu ima OPG Mate Sladić iz Plastova, a najbolju Plavinu Marko Grdović iz Sukošana. Najbolji Rose ovog natjecanja imao je OPG Mate Dušević, Ljubač.
Uz domaćine, općinskog načelnika Željka Pericu i predsjednika Općinskog vijeća Marka Savića, nagrade je u ime Zadarske županije uručio Daniel Segarić, pročelnik za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.
„Naši vinari u proteklom su razdoblju napravili značajan iskorak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti te su naša vina jedan od proizvoda koji su nam ključni za brendiranje Zadarske županije kao eno gastro destinacije. Za taj iskorak zaslužna su i ovakva događanja, a 27 godina Vinkova pokazuje da je to važna manifestacija za vinogradarsku i vinarsku zajednicu cijele Sjeverne Dalmacije i nezaobilazna u kalendaru Zadarske županije“, istaknuo je tom prigodom Segarić.
Najbolja vina sjeverne Dalmacije ocjenjivala je stručna komisija koja je brojala 13 članova, predvođena Antom Grubišićem kao predsjednikom ocjenjivačke komisije.
Kako je istaknuto prigodom dodjele priznanja, svake godine pred ocjenjivačku komisiju dolazi sve više uzoraka. To se potvrdilo i ove godine, unatoč činjenici da su vinari imali izrazito tešku godinu, prvenstveno zbog loših vremenskih prilika. Stoga se može zaključiti kako su ovogodišnja vina zaista odraz zahtjevne vinogradarske godine. Neizostavna suradnja struke i vinogradara u cilju podizanja kvalitete samih vina, ključ je uspjeha u budućnosti.

Pročitano 271 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA