Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru počinje Adriatic Gastro Show, međunarodni festival gastronomije i turizma

Posted On Utorak, 30 siječnja 2024 15:00

U Zadru se od srijede 31. siječnja do subote 3. veljače održava 9. Međunarodni festival gastronomije i turizma - Adriatic Gastro Show 2024. Riječ je o specijaliziranoj, najvećoj i najkvalitetnijoj HORECA sajamskoj manifestaciji u regiji, na kojoj se predstavlja cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga.

Na 12.000 m2 atraktivnog izložbenog prostora, na 200 izložbenih prostora okuplja se preko 1.000 tvrtki izlagača iz dvadeset zemalja svijeta, najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma.

“Ovaj događaj značajan je za Zadar, jer je i on poput drugih gradova u Dalmaciji izvan sezone prazan, a naše manifestacije uvijek se održavaju u tom vremenu. Iz naših iskustava u Splitu vidjeli smo da bi se nakon sajmova otvaralo pedesetak predstavništava različitih firmi, vjerujem da će se isto dogoditi u Zadru”, rekao je danas, najavljujući sajam, direktor Adriatic Gastro Showa Stipe Šamija..

Na konferenciji za novinare moglo se čuti da je ova manifestacija dogovorena i za slijedeću godinu, ali I podatak da je tijekom prošle godine u  ŠC Višnjik organizirano preko 400 manifestacija, sajmova i  konferencija.

Na sajmu će biti izloženi prehrambeni proizvodi, oprema i ambalaža, napitci, oprema za serviranje, hotelska i ugostiteljska oprema, informatičko-financijski sustavi, tekstilni program za ugostiteljstvo, namještaj, podovi, klimatizacija, putovanja. Svatko tko se želi pripremiti za sljedeću sezonu to može odraditi ovog tjedna na Višnjiku, čulo se na konferenciji za novinare.

“Grad Zadar i ovom manifestacijom postaje središte sajamskih izlaganja na hrvatskom dijelu Jadrana. Vjerujem da će ona osnažiti poduzetnički duh i donijeti nova zapošljavanja. Mogu najaviti da ćemo ići i dalje i u Gospodarskoj zoni Crno ostaviti prostora za ovakve specijalitirane manifestacije”, najavio je gradonačelnik  Grada Zadra Branko Dukić.

Zadarska županija supokrovitelj je  ovog međunarodnog festivala zajedno s ostalim institucijama zato što promovira ideju koja je u temeljima većine aktivnosti koje Zadarska županija provodi s ciljem svog brendiranja kao eno-gastro destinacije.

“Činjenica jest da je turizam najjača gospodarska grana na našem prostoru te da u njegov razvoj moramo uložiti puno kako bismo ga učinili kvalitetnim i održivim. U tom smislu svakako je nužno povezati ga s gastronomijom te brendirati Zadarsku županiju kao privlačnu eno-gastro destinaciju jer upravo za takvo nešto imamo sve potrebne predispozicije. Na ovom prostoru možemo dobiti ono što je preduvjet razvoja gastronomije – vrhunsku kvalitetu namirnica, spojimo li ju s vještinom – bila to vještina prerade ili pripremne namirnica, dobit ćemo iznimnu konkurentan gastronomski proizvod. Adriatic gastro show je upravo jedan takav događaj koji je sada već dovoljno opravdao svoje postojanje te sigurno mnogima donio korist u unapređenju poslovanja. Veseli me da ga možemo ugostiti u svojoj županiji te iskreno vjerujem da će i ovo deveto izdanje festivala biti provedeno uspješno te da će njegov učinak biti vidljiv možda već u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.”, rekao je u ime Zadarske županije pročelnik UO za gospodarstvo i  turizam  Ante Sjauš.

Sajam se otvara sutra u 10 sati, a svakoga dana do subote bit će otvoren do 18 sati.

Pročitano 181 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA