Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji odobreni projekti ulaganja u infrastrukturu škola u općinama Gračac i Ražanac

Posted On Srijeda, 20 ožujka 2024 15:33

Zadarskoj županiji su kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima 2024. odobrena sredstva za  projekt Uređenje školskog igrališta OŠ Nikole Tesle Gračac. Ukupna vrijednost projekta je 117.090,63 €, od čega će 70.000,00 € financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak od 47.090,63 € sufinancirati Zadarska županija.  

Glavni cilj projekta je pridonijeti gospodarskom, socijalnom i demografskom oživljavanju i razvoju brdsko planinskog područja - općine Gračac, konkretno pridonijeti poboljšanju dostupnosti i unaprjeđenju kvalitete društvenih sadržaja na spomenutom području. Izmjenom podloge na školskom igralištu OŠ Nikole Tesla Gračac omogućit će se funkcionalno korištenje igrališta za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture, ali i u rekreativne svrhe. Projektom će se unaprijediti društvena infrastruktura i povećati sigurnost učenika, doprinijeti smanjenju depopulacije i održivom razvoju općine Gračac.

Kroz Program podrške regionalnom razvoju 2024. Zadarskoj županiji su odobrena sredstva za projekt Sanacija krova zgrade Područne škole Ljubač. Ukupna vrijednost projekta je 118.941,25 €, od čega će 70.000,00 € financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok će ostatak od 48.941,25 € sufinancirati Zadarska županija. 

Glavni cilj projekta je pridonijeti gospodarskom, socijalnom i demografskom oživljavanju i razvoju područja općine Ražanac, konkretno naselja Ljubač. Izmjenom krova na zgradi Područne škole Ljubač omogućit će se funkcionalno korištenje školskih prostorija za provedbu svih obrazovnih, kulturnih i inih događanja (izvanškolske aktivnosti, edukativne aktivnosti, dobrovoljno darivanje krvi za mještane Općine Ražanac, rekreativna gimnastika, aktivnosti KUD-a, škola slikanja ART, program Univerzalne sportske škole i sl.)

„Ovo je potvrda kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima kojima je osnivač Zadarska županija. Nastavak je to naše politike ravnomjernog razvoja i želje da učenici u svakom dijelu Zadarske županije imaju jednake uvjete za rad i dodatne aktivnosti. Hvala Vladi RH koja je partner u gotovo svim našim projektima te resornom ministarstvu koje sustavno radi na politikama ravnomjernog regionalnog razvoja“, poručio je župan Božidar Longin.

Provedba projekata slijedi nakon potpisivanja Ugovora o financiranju, između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Zadarske županije, a predviđeno je da radovi budu gotovi do 31.12.2024. godine.

Pročitano 316 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA