Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Erlić uručio deset ugovora za projekte iz programa regionalnog razvoja

Posted On Četvrtak, 21 ožujka 2024 21:03

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je u Poličniku deset ugovora za infrastrukturne projekte koje će se provoditi na području općina i gradova Zadarske županije.

Riječ je o sredstvima iz dva nacionalna mehanizma koje provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije - Program podrške regionalnom razvoju i Program podrške brdsko-planinskim područjima.

Ukupno je Zadarsku županiju stiglo oko 500 tisuća eura za deset projekata, od čega su dva Zadarske županije za škole u Gračacu i Ljupču, a ostali potpisnici su Grad Benkovac te općine Jasenice, Gračac, Poličnik, Ražanac, Škabrnja, Novigrad i Zemunik Donji.

„Hvala Vlada Republike Hrvatske koja je partner u gotovo svim našim projektima te resornom ministarstvu koje sustavno radi na politikama ravnomjernog regionalnog razvoja. Što se tiče dva županijska projekta koja su dobila sredstva, riječ je o infrastrukturnim radovima na školama, odnosno uređenju školskog igrališta u Gračacu i sanaciji krova u Ljupču. Ukupne su vrijednosti oko 230 tisuća  eura, od čega smo dobili 140 tisuća eura bespovratnih sredstava. Ovo je potvrda kontinuiranog rada na podizanju kvalitete u školskim objektima kojima je osnivač Zadarska županija. Nastavak je to naše politike ravnomjernog razvoja i želje da učenici u svakom dijelu Zadarske županije imaju jednake uvjete za rad i dodatne aktivnosti“ poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 231 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA