Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zemuniku se dovršavaju nova sportska dvorana i Poljoprivredno-edukacijski centar

Posted On Petak, 22 ožujka 2024 14:18

Zemunik Donji uskoro će dobiti novu sportsku dvoranu, a do ljeta i Poljoprivredno-edukacijski centar. Tim je povodom, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u pratnji župana Božidara Longina i općinskog načelnika Ivice Šarića obišao više od 4 milijuna eura vrijedne radove u Zemuniku.  
Uz dvoranu u koju je uloženo oko milijun i pol eura te Poljoprivredno-edukacijski centar (PEC) vrijedan oko 1,3 milijuna eura, u Zemuniku Donjem se trenutno provode radovi na mreži odvodnje podsustava Zapad 1, vrijedni oko 1,5 milijuna eura.  
Ministar Erlić i župan Longin iskazali su zadovoljstvo viđenim u Zemuniku, čestitavši načelniku Šariću na svemu što je njegov tim postigao.  
„Svi ovi projekti su rezultat temeljitog planiranja i predanosti lokalne uprave, uzimajući u obzir potrebe zajednice. Cilj je poboljšanje života mještana kroz ulaganje u infrastrukturu, rekreacijske sadržaje i društvene usluge. Projekt športske dvorane realiziramo u najvećoj mjeri općinskim sredstvima, Poljoprivredno-edukacijski centar je strateški projekt Zadarske županije, dok kanalizaciju gradimo uz pomoć europskih i nacionalnih sredstava “, kazao je načelnik Šarić dodavši da do sada imaju izgrađenih šest kilometara mreže odvodnje koja pokriva oko 150 kućanstava, a izgradnjom podsustava Zapad 1 u duljini od tri kilometara omogućit će se priključenje još stotinjak. Imaju projekte i građevinske dozvole za još dva podsustava, a projektiraju i dalje.  
„Jedan od najvažnijih projekata je izgradnja sportske dvorane koja je pred dovršetkom. Ona neće služiti samo školskim i sportskim aktivnostima, već će postati višenamjensko središte za razne manifestacije, kulturna i društvena okupljanja“, najavio je Šarić.  
Župan Božidar Longin sa suradnicima upoznao je ministra Erlića s projektom Poljoprivredno-edukacijskog centra čija izgradnja bi trebala biti dovršena do ljeta.  
„Osnovna ideja ovog županijskog projekta jest osiguranje prostora i edukatora za prijenos znanja i novih tehnologija našim poljoprivrednicima. Uvjeren sam da ovaj projekt nešto što Zadarskoj županiji treba i kako će njegovim ostvarenjem biti ostvaren veliki iskorak u edukaciji poljoprivrednika. To će u konačnici rezultirati podizanjem, već sada prilično visoke, kvalitete naših namirnica na još višu razinu, što nam je od ključnog značaja radi brendiranja Zadarske županije kao eno-gastro destinacije“, poručio je župan Longin.
Projektom izgradnje PEC-a planirane su dvije dvorane za edukaciju, uredi za voditelje centra te edukatore, a osigurat će se i manji prostor za Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, Upravu za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede te prostor za rad udruga u poljoprivredi.

Pročitano 385 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA