Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uz priznanja laureatima proslavljen Dan grada Nina

Posted On Petak, 07 lipnja 2024 14:45

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Nina koji se obilježava u spomen na pismo Pape Ivana VIII. knezu Branimiru od 7. lipnja 879. godine, koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem Hrvatske te se obilježava i kao Dan hrvatske diplomacije.
Uz prigodne riječi predsjednika Gradskog vijeća Ante Peroša i gradonačelnika Emila Ćurka koji su govorili o razvojnim projektima grada, nazočnima su se obratili i državni tajnik Josip Bilaver te župan Božidar Longin koji je naglasio da je Nin uistinu lijepo uređen gradić koji svake godine privlači sve veći broj turista nudeći im cjelovit odmor; od kupanja i sunčanja, preko raznih kulturno-zabavnih programa do vrhunske gastronomije.  
„Već je ovih dana sve puno turista u cijeloj županiji, što pokazuje da postajemo sve atraktivnija destinacija. Ipak, oslanjati se samo na prirodne ljepote i ugodnu klimu nije dovoljno. Potrebno je i dalje ulagati u poboljšanje ponude, osobito u podizanje kvalitete smještaja, ali i razne sadržaje koji se gostima mogu ponuditi. Prvi i najvažniji korak, naravno, kvalitetna je komunalna infrastruktura. Lokalna samouprava svjesna je važnosti ulaganja u infrastrukturu, a Županija je uvijek na pomoći za sve dobre projekte“, kazao je župan istaknuvši podatak da se trenutno u Zadarskoj županiji provode projekti vrijedni više od 600 milijuna eura.  
„Za ostvarenje svih tih projekata morate imati snažnog partnera, a mi ga imamo u Vladi RH koja je uvijek podrška u našim projektima. Hrvatska je danas, i to treba reći, prvenstveno zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, snažna i važna članica EU-a koja se razvija brže od europskog prosjeka. Važno je naglasiti i da ništa od ovoga nije došlo slučajno. To je plod znanja, stručnosti, vizije i vrijednog rada, od nacionalne do lokalne razine“, dodao je župan Longin.
Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade zaslužnim laureatima. Grb Grada Nina dobila je renomirana umjetnica i likovna pedagoginja Marija Višić Guina, dok su Nagradu Grada Nina zaslužili Dalibor Lovrić i KUD Branimir Nin. Nagradu za životno djelo posthumno je dobio arheolog, prof.dr. Zdenko Brusić.

Pročitano 114 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA