Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Proglašeni šampioni Vinfesta Benkovac

Posted On Subota, 06 srpnja 2024 08:25

U prekrasnom ambijentu Kaštela Benković u Benkovcu je održano 15. izdanje Vinfesta, najveće vinske manifestacije u Zadarskoj županiji.

Šampion ovogodišnjeg Vinfesta je Ker-Vin Cabernet Sauvignon 2019., vlasnika Tomislava Glavića. On je preuzeo trofej koji od ove godine nosi ime pokojnog Željka Katuše, velikog čovjeka i stručnjaka koji je posthumno dobio i nagradu za životno djelo Zadarske županije.

Najbolji Rose ima OPG Branko Kutija iz Lisičića, najbolju Maraštinu Vinarija Karaba, a najbolju Plavinu Vina Vinketa. Šampion bijelih vina u postupku proizvodnje su Vina Karaba s Maraštinom, dok je ista vinarija šampion kod crnih vina sa svojim Crljenkom. Šampionsko bijelo vino na tržištu je Pošip Karaba, a crno Cabernet Sauvignon Ker-Vina, ujedno i najbolje ocijenjeno vino manifestacije.

Vinfest je otvorila veleposlanica Portugala u RH Maria Paula Leal Da Silva, a okupljene su pozdravili i župan Božidar Longin, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te predstavnici stručne komisije.

„Naši vinari su proteklih godina napravili značajan iskorak u kvaliteti, ali i u marketinškom nastupu te su važan kotačić u brendiranju Zadarske županije kao eno-gastro destinacije. Trebamo svi zajedno nastaviti u tom smjeru, jer uz jednu kvalitetnu sinergiju poljoprivrede i turizma možemo ponuditi dodatnu vrijednost našem turističkom proizvodu“ istaknuo je tom prigodom župan Longin. 

Prethodno je u sklopu manifestacije Vinfest Benkovac održana prva stručna konferencija pod nazivom „Izazovi u vinogradarstvu i vinarstvu Sjeverne Dalmacije“ koju su organizirali Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni Kotari te Udruga vinara Zadarske županije u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Uz teme vezane za izazove u vinogradarstvu i vinarstvu, prezentirani su rezultati suradnje Grada Benkovca i Općine Alenquer iz Portugala te njihovih vinara.

Udruga vinara Zadarske županije ovom je prigodom predstavila novu brošuru u kojoj su prikazane najpoznatije vinarije našeg kraja.

Pročitano 125 puta

Zadnje objave

srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA