Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Proglašeni šampioni Vinfesta Benkovac

Posted On Subota, 06 srpnja 2024 08:25

U prekrasnom ambijentu Kaštela Benković u Benkovcu je održano 15. izdanje Vinfesta, najveće vinske manifestacije u Zadarskoj županiji.

Šampion ovogodišnjeg Vinfesta je Ker-Vin Cabernet Sauvignon 2019., vlasnika Tomislava Glavića. On je preuzeo trofej koji od ove godine nosi ime pokojnog Željka Katuše, velikog čovjeka i stručnjaka koji je posthumno dobio i nagradu za životno djelo Zadarske županije.

Najbolji Rose ima OPG Branko Kutija iz Lisičića, najbolju Maraštinu Vinarija Karaba, a najbolju Plavinu Vina Vinketa. Šampion bijelih vina u postupku proizvodnje su Vina Karaba s Maraštinom, dok je ista vinarija šampion kod crnih vina sa svojim Crljenkom. Šampionsko bijelo vino na tržištu je Pošip Karaba, a crno Cabernet Sauvignon Ker-Vina, ujedno i najbolje ocijenjeno vino manifestacije.

Vinfest je otvorila veleposlanica Portugala u RH Maria Paula Leal Da Silva, a okupljene su pozdravili i župan Božidar Longin, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te predstavnici stručne komisije.

„Naši vinari su proteklih godina napravili značajan iskorak u kvaliteti, ali i u marketinškom nastupu te su važan kotačić u brendiranju Zadarske županije kao eno-gastro destinacije. Trebamo svi zajedno nastaviti u tom smjeru, jer uz jednu kvalitetnu sinergiju poljoprivrede i turizma možemo ponuditi dodatnu vrijednost našem turističkom proizvodu“ istaknuo je tom prigodom župan Longin. 

Prethodno je u sklopu manifestacije Vinfest Benkovac održana prva stručna konferencija pod nazivom „Izazovi u vinogradarstvu i vinarstvu Sjeverne Dalmacije“ koju su organizirali Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni Kotari te Udruga vinara Zadarske županije u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Uz teme vezane za izazove u vinogradarstvu i vinarstvu, prezentirani su rezultati suradnje Grada Benkovca i Općine Alenquer iz Portugala te njihovih vinara.

Udruga vinara Zadarske županije ovom je prigodom predstavila novu brošuru u kojoj su prikazane najpoznatije vinarije našeg kraja.

Pročitano 105 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA