Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Kolan

Posted On Utorak, 16 srpnja 2024 10:45

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Kolan i blagdan Gospe Karmelske-Karmenice.

U nazočnosti izaslanika predsjednika Sabora RH, saborskog zastupnika Ivana Dabe, državnog tajnika Tomislava Družaka, saborskog zastupnika Zvonimira Troskota, zamjenika župana Šime Vickovića te drugih uzvanika općinski načelnik Šime Gligora i predsjednik općinskog vijeća Ante Zubović uručili su zahvalnice ovogodišnjim laureatima.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodjeljena Vjencislavu Oštariću, a zahvalnice su dobili KUD Bartol Kašić, Erika Nagyova Petrikova, Ivan Balabanić, Vesna Mirčić, Marin Oštarić, učenici Martina Prtorić, Mia Fabijanić, Marta Gligora, Elena Paladina, mentorica Ksenija Datković, učenici Lukas Gligora, Lucija Oliverić i Fran Baričević, školska odbojka i školski nogomet OŠ A.G. Matoš Novalja i Rukometni klub Pag.

“Ovu našu najzapadniju općinu krasi ljepota, ali prije svega ljudi koji drže do svoje tradicije i običaja. Iz izlaganja načelnika vidljivo je koliko je Zadarska županija prisutna u svim projektima na području Općine, a ima ih zaista puno. Naše ustanove kontinuirano surađuju s ovom općinom- ŽUC skrbi o cestama, ŽLU priprema novi projekt vezan uz lučku infrastrukturu, a Natura Jadera dva nova pilot projekta. Istaknuo bih svakako i stalne napore Vlade RH za razvoj otoka i podsjetio da je od 150 milijuna eura iz ITU mehanizma, 25,6 milijuna namijenjeno otocima Zadarske županije, među kojima je i Pag, a za sada je definirano 7 projekata kroz prvu fazu ocjenjivanja” - poručio je zamjenik župana Šime Vicković.

Osvrnuvši se na proteklo razdoblje, načelnik Općine Kolan Šime Gligora rekao je kako je ova općina u zadnjih nekoliko godina ostvarila niz važnih projekata od izmjene prostornog plana do uvođenja raznih mjera poput ograničenja visine objekata I smanjenje broja smještajnih jedinica po objektu što bi trebalo realizirati većom kvalitetom tih jedinica. Naveo je I niz zahvata na komunalnoj infrastrukturi I prometnicama, povećanje razine zdravstvene zaštite I slično.

U svom izlaganju izdvojio je četiri veća projekta na kojima se kontinuirano radi i čija realizacija će do kraja godine doći do, kako je rekao,  jedne zaokružene cjeline:

“ Dječji vrtić u Kolanu se gradi kao matični vrtić za 40 djece. Površine oko 650 m2 sa pripadajućim uređenjem okoliša i dječjim igralištem. Projekt koji je došao do faze provedbe, odnosno do potpisivanja ugovora sa izvođačem radova koji je planiran do kraja ovog mjeseca. Ostalo je još ugovoriti nadzor i nabavu opreme.  Rok gradnje je godinu dana. Vrijednost investicije je oko 2 300 000 € od kojih je jedan dio osiguran kroz NPOO i Program otoka, a drugi dio će se financirati kreditom preko HBORa gdje smo uspjeli ishodovati sufinanciranu kamatnu stopu u maksimalnom iznosu.

Lučica Mandre – projekt koji pripremamo u suradnji sa Županijskom ličkom upravom. Izrađen je idejni projekt, napravljeni su geomehanički istražni radovi, dobiveno je rješenje da nije potrebno raditi studiju utjecaja na okoliš te je sve spremno za zahtjev za lokacijskom dozvolom. Projekt je podijeljen u 4 faze te je u planu do kraja ove godine ishodovati lokacijsku dozvolu i građevinsku dozvolu za prvu fazu. Dobila bi se lučica koja bi bila otporna na sve vremenske uvjete sa oko 140 komunalnih vezova i vanjskim vezom. Investicija je procijenjena na 2 500 000 €. “, rekao je načelnik Gligora dodavši još  projekt izgradnje Društvenog centra Carova kuća koji je zamišljen  kao centar u kojem će svoj dom naći prvenstveno Etnografska zbirka, ali i prostor koji će postati centar kulturnih zbivanja i prostorije koje će koristiti udruge za svoj redoviti rad te Aglomeraciju Mandre.

Pročitano 50 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA