Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Za projekte u Zadarskoj županiji potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna

Posted On Ponedjeljak, 14 listopada 2019 18:44

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je u ponedjeljak u Domu županije deset ugovora vrijednih 11 milijuna kuna za sufinanciranje projekata na području Zadarske županije.

Riječ je o projektima energetske obnove pet zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan te osnovnih škola u Škabrnji i Gračacu vrijednih 11 milijuna kuna kao i o tri projekta čiji je nositelj Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA koji se sufinanciraju iznosom od 400 tisuća kuna.

„Zadarska županija iznimno je uspješna po povlačenju novca iz europskih fondova. Dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, od čega se na Grad Zadar odnosi 1,4 milijarde kuna“, izjavio je ministar Pavić istaknuvši kako je poreznom reformom općinama, gradovima i županijama spušteno dvije milijarde kuna za financiranje i sufinanciranje europskih projekata. U mandatu ove Vlade od tih sredstava u Zadarskoj županiji financiran je 51 projekt.

„Osim sredstava koje imamo iz europske omotnice, 10,8 milijardi eura, od kojih je ova Vlada već ugovorila 76 posto, na raspolaganju imamo i 300 milijuna kuna godišnje za sufinanciranje europskih projekata“, dodao je ministar Pavić.

Župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo sredstvima koja su odobrena kazavši da će s 11 milijuna kuna sufinancirati projekti vrijedni oko 30 milijuna kuna. Posebno je istaknuo da je riječ o projektima u ruralnim dijelovima županije.

„U Zadarsku županiju stižu značajna financijska sredstva i realiziraju se vrlo konkretni projekti kojima se podižu standard i kvaliteta života. Zahvaljujem ministru Paviću i njegovim suradnicima što su imali sluha za projekte s područja naše županije te se nadam da ćemo s ovako dobrom suradnjom nastaviti i dalje“, poručio je župan Longin.

Za energetsku obnovu Psihijatrijske bolnice Ugljan kroz sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 8 milijuna kuna, a za škole u Škabrnji i Gračacu dodatna tri milijuna.

Ukupna investicija energetske obnove pet objekata ugljanske bolnice iznosi oko 23 milijuna kuna, a cijeli projekt trebao bi završiti za dvije godine. Projekt energetske obnove školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škrabrnji ukupno je vrijedan oko 3,6 milijuna kuna, a energetska obnova OŠ Nikole Tesle oko 3,7 milijuna kuna. Za oba projekta već ranije je osigurano 40-postotno sufinanciranje preko bespovratnih EU sredstava.

Pročitano 245 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA