Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Za projekte u Zadarskoj županiji potpisani ugovori vrijedni 11 milijuna kuna

Posted On Ponedjeljak, 14 listopada 2019 18:44

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je u ponedjeljak u Domu županije deset ugovora vrijednih 11 milijuna kuna za sufinanciranje projekata na području Zadarske županije.

Riječ je o projektima energetske obnove pet zgrada Psihijatrijske bolnice Ugljan te osnovnih škola u Škabrnji i Gračacu vrijednih 11 milijuna kuna kao i o tri projekta čiji je nositelj Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA koji se sufinanciraju iznosom od 400 tisuća kuna.

„Zadarska županija iznimno je uspješna po povlačenju novca iz europskih fondova. Dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, od čega se na Grad Zadar odnosi 1,4 milijarde kuna“, izjavio je ministar Pavić istaknuvši kako je poreznom reformom općinama, gradovima i županijama spušteno dvije milijarde kuna za financiranje i sufinanciranje europskih projekata. U mandatu ove Vlade od tih sredstava u Zadarskoj županiji financiran je 51 projekt.

„Osim sredstava koje imamo iz europske omotnice, 10,8 milijardi eura, od kojih je ova Vlada već ugovorila 76 posto, na raspolaganju imamo i 300 milijuna kuna godišnje za sufinanciranje europskih projekata“, dodao je ministar Pavić.

Župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo sredstvima koja su odobrena kazavši da će s 11 milijuna kuna sufinancirati projekti vrijedni oko 30 milijuna kuna. Posebno je istaknuo da je riječ o projektima u ruralnim dijelovima županije.

„U Zadarsku županiju stižu značajna financijska sredstva i realiziraju se vrlo konkretni projekti kojima se podižu standard i kvaliteta života. Zahvaljujem ministru Paviću i njegovim suradnicima što su imali sluha za projekte s područja naše županije te se nadam da ćemo s ovako dobrom suradnjom nastaviti i dalje“, poručio je župan Longin.

Za energetsku obnovu Psihijatrijske bolnice Ugljan kroz sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 8 milijuna kuna, a za škole u Škabrnji i Gračacu dodatna tri milijuna.

Ukupna investicija energetske obnove pet objekata ugljanske bolnice iznosi oko 23 milijuna kuna, a cijeli projekt trebao bi završiti za dvije godine. Projekt energetske obnove školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škrabrnji ukupno je vrijedan oko 3,6 milijuna kuna, a energetska obnova OŠ Nikole Tesle oko 3,7 milijuna kuna. Za oba projekta već ranije je osigurano 40-postotno sufinanciranje preko bespovratnih EU sredstava.

Pročitano 925 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA