Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Švicarski veleposlanik oduševljen Zadrom, iskazao zanimanje za teme održivog turizma i kulturne suradnje

Posted On Četvrtak, 27 travnja 2023 09:17

Župan Božidar Longin sa suradnicima, pročelnicima Danielom Segarićem i Antom Sjaušem, u Domu Zadarske županije primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije Nj. E. Ursa Hammera u pratnji počasne konzulice Elisabeth Tomić.

Župan je goste upoznao s gospodarskim potencijalima Zadarske županije, a naglasak je osobito stavio na dobru prometnu povezanost, istaknuvši značaj kvalitetne cestovne i lučke infrastrukture za razvoj šireg područja. Ujedno je kao ključne projekte za budućnost najavio proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar i razvoj željezničke infrastrukture. Također, osvrnuo se i na najjaču gospodarsku granu – turizam, naglasivši potrebu usmjeravanja njegova razvoja prema održivosti s ciljem unapređivanja, ali i mišlju o budućnosti u kojoj je potrebno sačuvati čisti okoliš i baštinu za nove generacije. Osim kulturnih i prirodnih ljepota, Zadarska županija svoju prepoznatljivost u turizmu planira brendirati i kroz eno-gastro ponudu, najavio je župan Longin. 

Veleposlanik Hammer nije skrivao svoje oduševljenje toplom dobrodošlicom te je zahvalio na svim informacijama koje je dobio. U svom obilasku gradova diljem Hrvatske, Zadar je istaknuo kao biser te osobito pokazavši interes za temu održivog turizma i kulturne suradnje, kao i mogućnost predstavljanja Zadarske županije u Švicarskoj.

Svoj posjet Zadru veleposlanik je nastavio sudjelovanjem na 2. Svjetskom kongresu sportskog turizma koji se održava u Punta Skali.

Pročitano 1310 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA