Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin čestitao najuzornijoj seoskoj ženi u Hrvatskoj, dogodine domaćinstvo u Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 18 prosinca 2023 15:53

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio Marinu Šunić koja je izabrana za najuzorniju seosku ženu u Hrvatskoj za 2023. godinu kao predstavnica Zadarske županije.
 
Šunić je rođena Škabrnjanka, majka četvero djece koja svoju obiteljsko-poslovnu priču gradi u mjestu Rodaljice koje administrativno pripada gradu Benkovcu. Prestižnu je titulu osvojila u listopadu na izboru održanom u Svetom Petru u Šumi, u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 15 županija. Prva pratilja je bila Gordana Brozović, predstavnica Zagrebačke županije dok je druga bila Nives Skokić iz Vukovarsko-srijemske županije. Na natjecanju je posebno naglašeno kako 83 posto Europske unije čini ruralno područje, a 30 posto svih poljoprivrednih gospodarstava vode žene.
 
Župan Longin joj je čestitao na pobjedi i zahvalio što je našu županiju uspješno predstavila na natjecanju za najuzoriju seosku ženu.
 
„Naša županija svojim je većim dijelom ruralno područje. Nažalost, razne okolnosti, najviše ratovi, kroz povijest učinile su to da je depopulacija opustošila mnoga sela. Stoga je itekako vrijedno znati da postoje obitelji poput Vaše koje na ognjištima predaka nastavljaju s tradicionalnim djelatnostima, prije svega poljoprivredom. Vjerujem da ćete, a svojim uspjehom na natjecanju to ste i dokazali, i dalje nastaviti biti uzornom i vrijednom seoskom ženom na ponos svoje obitelji, ali i cijele naše županije“, poručio je tom prigodom župan Longin.
 
Zahvalivši Zadarskoj županiji na podršci, Marina Šunić pojasnila je kako na obiteljskom imanju uzgajaju povrće, masline, prodaju benkovački kamen, a bave se i turizmom. Istaknula je da želi raditi na dodatnoj promociji seoskih domaćinstava i proizvodnje tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda koje daju dodatnu vrijednost brendiranju našeg područja kao eno-gastro destinacije.   
 
Ujedno je najavila da će izbor najuzornije seoske žene za 2024. godinu biti održan u Zadarskoj županiji. Naime, pravilo natjecanja čiju organizaciju potpisuje udruga Uzorne hrvatske seoske žene, uz pokroviteljstvo Hrvatskog sabora i Ministarstva poljoprivrede, nalaže da se natjecanje svake godine održava u županiji iz koje dolazi prošlogodišnja pobjednica. Tako će Zadarska županija tijekom 2024. godine ugostiti natjecanje kojem u pravilu nazoči više tisuća posjetitelja te će to biti prilika za dodatnu promociju našeg ruralnog područja.

Pročitano 442 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA