Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tradicionalni božićni susret župana Longina i nadbiskupa Zgrablića

Posted On Srijeda, 20 prosinca 2023 17:05

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Milana Zgrablića, u tradicionalnom primanju povodom nadolazećih božićnih blagdana. U pratnji nadbiskupa bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Ante Sorić te vicekancelar don Mario Karadakić.
U srdačnom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama. Župan Longin naglasio je kako je godina na zalasku za našu županiju bila vrlo uspješna, pogotovo na planu gospodarstva i realizacije razvojnih projekata. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine, uz rekordnu turističku sezonu, zabilježila rast izvoza, prosječnih plaća i ukupnog gospodarskog proizvoda, ali i ono što je posebno važno – značajno povećanje radnih mjesta.  
Župan je nadbiskupa upoznao s aktualnim projektima koji se provode na području Zadarske županije, s posebnim naglaskom na početak izgradnje hospicija na Babindubu koji je posebno važan za palijativnu skrb, kao i s brojnim mjerama i aktivnostima koje Zadarska županija provodi s ciljem pomoći stanovnicima treće životne dobi.  
“Mi smo ovdje da nešto stvorimo i ostavimo iza sebe i da na svim razinama podižemo našu zajednicu, našu županiju, gradove i općine. Cilj nam je da našim stanovnicima u svim krajevima županije pružimo kvalitetnije uvjete za život. U ovome vremenu u kojem živimo, kada se uglavnom više cijeni materijalno od duhovnog, ovakve birane riječi kao što su vaše, puno znače čovjeku”, istaknuo je župan dodajući kako je Božić prvenstveno vrijeme okupljanja i obiteljskog zajedništva i da tu tradiciju koju smo naslijedili od svojih predaka trebamo prenositi na mlađe generacije.
“Božić je kao blagdan ušao u srce ljudi, to je blagdan mira i sretni smo da su se vrijednosti proširile. Isusovo rođenje vječni je izvor naše radosti, nade i povijesni događaj Božje ljubavi  koja nikada ne prestaje”, poručio je nadbiskup Zgrablić čestitajući svima Božić i Novu godinu. Nadbiskup je pohvalio projekte i aktivnosti koje Zadarska županija provodi za boljitak svojih stanovnika, pogotovo one u socijalnoj skrbi i zdravstvu te naglasio kako su ljudi najveće bogatstvo koje imamo. Zahvalio je i na izuzetno dobroj suradnji Županije s Caritasom kojeg nadbiskupija u skorom vremenu planira osnažiti s novim volonterima.
Uz prigodne darove, župan Longin je nadbiskupu i suradnicima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2024. godini.

Pročitano 1076 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA