Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan u predbožićnom posjetu franjevcima i benediktinkama

Posted On Četvrtak, 21 prosinca 2023 11:37

Tradicionalno u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića i županijskih pročelnika posjetio je franjevce samostana svetoga Frane i svetog Mihovila u Zadru.
U samostanu sv. Frane ugostili su ih provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Tomislav Šanko i gvardijan samostana fra Stipe Nosić.
Domaćin županu i suradnicima u samostanu sv. Mihovila Franjevaca trećoredaca bio je gvardijan samostana fra Nikola Barun.
Župan Longin istaknuo je kako je godina na zalasku za našu županiju bila vrlo uspješna, pogotovo na gospodarskom planu te da imamo puno razloga za optimizam u idućem razdoblju. Svi zajedno su se složili da je Božić blagdan okupljanja i obiteljskog zajedništva i da tu tradiciju trebamo prenositi i na nove generacije.
Uz razmjenu prigodnih darova, franjevcima je uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2024. godini.
Ususret Božiću, župan Longin sa suradnicima posjetio je i benediktinke samostana Svete Marije u Zadru.
Uz prigodne darove, župan je časnim sestrama zaželio sretan Božić, dobro zdravlje u idućoj godini te uspjeh u svakodnevnom duhovnom djelovanju. Pohvalio je rad redovnica na očuvanju tradicije i kulturne baštine te trud u stvaranju vlastitih proizvoda koji su postali prepoznatljivi.

Pročitano 441 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA