Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadar je domaćin hrvatskim Lionsima

Posted On Subota, 02 ožujka 2024 18:10

Župan Božidar Longin nazočio je danas sjednici Kabineta Lions district Hrvatska i susretu hrvatskih Lionsa kojima je domaćin Lions klub Zadar.

Tema sjednice bili su Lionsi i maligne bolesti kod djece, što je jedan od fokusa djelovanja svih Lionsa u svijetu.
“Vi, Lionsi, već jako dugo pronalazite i vrijeme i financijska sredstva kako biste u ovom vrtlogu svijeta učinili razliku; kako biste pomogli malenima i njihovim roditeljima izvojevati pobjedu protiv okrutnog i opasnog neprijatelja.”- rekao je župan Longin.
Dodao je da su njihove humanitarne akcije uvijek vrlo ciljane, vrlo dobro pripremljene i stoga vrlo uspješne.
“No vaše aktivnosti nisu svedene samo na prikupljanje sredstava, itekako je hvalevrijedno svako vaše ukazivanje na potrebu izmjene zakonske regulative kojom bi se širila prava unutar zdravstvene skrbi s ciljem pružanja pomoći svakom našem građaninu kojem se ona pokaže kao potrebna. Pomoći nekom svom velika je stvar, no činiti dobro za zajednicu u cjelini još je puno, puno veća stvar.” - dodao je župan Longin.
Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić rekao je da se zajedno sa svim udrugama nastoji poboljsati liječenje onkoloskih bolesnika i najavio skori dolazak linearnog akceleratora čime će zadarska bolnica postati jedina bolnica koja nije klinicki centar, a ima ovaj uređaj.
Ovim povodom održana je i scenska priredba „Ja vidim“ Teatra Forno iz Osijeka, koja problematizira tu, svima bolnu i osjetljivu temu.
Kako je svako djelovanje Lionsa praćeno humanitarnom akcijom, u ovoj prigodi su se prikupljala sredstva za pomoć dvojici onkoloških bolesnika i njihovih roditelja sa zadarskog područja.
 

S istim ciljem zadarski Lions klub proslavlja i 25 godina postojanja i djelovanja kroz brojne humanitarne akcije u svojoj lokalnoj zajednici i znatno šire, kao dio najveće humanitarne organizacije u svijetu.

Pročitano 981 puta

Zadnje objave

srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA